четвъртък, 7 февруари 2008 г.

Някои от читателите на блоггер са порти

От вчера, като се опитвам да си вляза в блога чета едно предупредително съобщение:

"Някои от читетелита на блога са подали оплакване, че съдържанието му не е в съответствие с правилата за ползване."

И по-долу 2 бутончета : продължавам и не продължавам

Отчитайки възможността това само да ми прави реклама , след като ми се случи няколко пъти, все пак се ядосах, защото почувтствах носа си задръстен с една много позната и много противна миризма на ПОРТА (според мене тази дума звучи достатъчно политкоректно за да не бъде включена в списъка на нецензурните думи като..., ......,......,....... и други, че някой да направи сърч на „лошите“ думи в моя блог и да подаде друг сигнал).

Да си спомним детските години в софийските социалистически училища. Винаги имаше някой, на който му викахме ПОРТА. Това какво значи? Значи че е отворил една голяма уста и за щяло и нещяло ходи при другарката да "изпорти" приятелчетата , че пушат, че пишат мръсотии в тоалетните, че са преписвали, че слушат забранена музика, че се бият (и най-справедливо разбиват до кръв кирливите нослета на същите тези порти), че са говорили против другарката (олицетворението на властта в тази възраст) и са я нарекли тъпа...нещо си, казали са че дружинния ръководител само се прави на социално ангажиран, а всъщност се занимава с пре-продаване на изтърканите си джинси, които баща му ги е донесъл от Алжир като ги "шитва" на нещастните си другарчета, които нямат привилегирован баща, който работи в Арабските страни и още такива.

Много бяха морални тези порти, съблюдаваха "чистотата" на псевдо-социалистическия морал, нищо че ядяха бой (герои бе, герои!) После бащата и майката на портата идваха, с всичката им също такава "Алжирска" аура като на бащата на дружинния и правеха скандал на директорката и на другарката, а милото им детенце се криеше зад широките им вносни шлифери и се плезеше от там на набедения "разрушител на социалистическото общество и на светлото бъдеще". След това портите пишеха съчинение на тема "Има ли място за подвиг в наше време" и след това ставаха предани (сега казват че са ги били измамили) служители на ДС, ЦРУ, КГБ и на всички "нравствени" полиции по света НЕЗАВИСИМО от икономическо/политическия режим, в който съществуват.

Ето така нашето общество се "пречисти" мина през огъня и жупела на чистилището на портите и сега нямаме никакви проблеми! Само дето ей такива мръсници като мене пускат някакви гадни фотографии от Западния парк и развалят чистия ни и безпроблемен европейски въздух с такива изображения.

По-долу линк към изображението, което аз предполагам, че е развинтило фантазията на някой греховен случаен посетител на моя блог, до такава степен, че той е решил че описаният в този графит сценарий може би е всъщност негова скрита еротична мечта. Засрамил се, и подал сигнал за съдържанието на блога!

Сега тази фотография се хоства не на блоггерския сървър (аз я махнах от блоггера), и овонява атмосферата на чистота и целомъдрие накъде на друго място. Ако кликнете на този линк това ще е САМО НА ВАША ОТГОВОРНОСТ. Между другото вашето кликване може да се проследи и да ви "изпортят" за кликването.

Този реален надпис обаче, си вони и ТАМ в Западния парк, където се събират „мръсните и отвратителни“ слоеве на обществото, бездомни, наркомани, проститутки... за тях е най-добре нито да мислим, нито пък да си спомняме, че може би сме седели на един чин заедно в училище. Този надпис никой не може да го "цензурира" в западния парк, защото ще трябва да отиде в някои лошо миришещи места, да носи тонове белина и да ангажира ума си с мисли за хората които ги обитават. Та за да не се мъчим, най-добре да си цъкаме на чистичкото компютърче, да си "санитайзваме" пръстите със синтетичен санитайзер, който убива "всички познати микроби" и да подаваме сигнали за вонящи блогове като тоя, които по някакъв начин рефлектират на реалността.

РЕАЛНОСТТА НЕ Е НУЖНА!

Нужен е "японски дизайн", и-под, макинтошче, икеа мебели и всякакви такива атрибути на средностатистическия буржуйски вкус.

Още едно допълнение: Блоггер се излага със това, че запазва тази глупава политика, която стимулира портенето и създава немислимо глупава цензура. Има други блогове, като Live Journal, чиито юзери сами са протестирали против възможността дадена от него да поставиш Предупредителен флаг, на нечий блог и са успели да се преборят за премахването й.

И още една възможност – някой се е възмутил не от тази фотография, а от някой от другите постове в моя съществуващ само от няколко седмици блог. Кой ли ще да е този пост? Може би поста за киберфеминизма? Или „Революция на Марс“? А? Гласувайте!

8 коментара:

nemommius каза...

Миналият Четвъртък пред пощата щеше да се проведе протест не само срещу цензурата, но и срещу самото наблюдение на отделния блогър/юзър или там , каквото е , неговите съобщения и "интересните неща", за които пита чичо Google и оттогава масово се случва това в блоговете."Интернет пространството развращавало децата и ангажирало съзнанието на хората с неща, които не са им особено нужни"...

Boryana Rossa каза...

А това стана ли или не стана? Протеста де?
Аз четох нещо - не се ли казваше „Един спокоен обяд“ или аз май бъркам?
v

Boryana Rossa каза...

А от къде го взе това: "Интернет пространството развращавало децата и ангажирало съзнанието на хората с неща, които не са им особено нужни"... , че ми стана интересно...

Boryana Rossa каза...

Ох нещо тука се оплете и трябва да си разделя поста на 3 – Интересна ми е дефиницията на „нужно“ и „ненужно“ за децата, кой ги прави тия дефиниции, как се санкционират , какъв е критерия и къде да ги намеря тия правилници за нужно и ненужно? Ненужното лошо ли е?

nemommius каза...

много често съм срещала следните дефиниций..статий, коментари ...ако тръгна да събирам ще станат цял куп,по националната телевизия съм засичала хора с такива изцепки .. много хубаво е да се опитват да накарат хората да живеят в "1984", ама..Що се касае до протеста-
http://opensource-bulgaria.org/now/?p=17
http://opensource-bulgaria.org/now/?p=11
http://opensource-bulgaria.org/now/?cat=15http://opensource-bulgaria.org/now/?p=15
Последния линк ти е за протеста, който ще се проведе на 28.02
Дефиницията за нужно е удобно и лесно ...

nemommius каза...

А и много извинявай, че се забавих с отговора ..:)

Анонимен каза...

[url=http://pittsburghmom.com/members/Pokimon2010/default.aspx/][img]http://i048.radikal.ru/0910/57/9a759e833d4a.jpg[/img][/url]

10608 movies of lure DVD status

We have thousands of the hottest movies you've been waiting to ready for! And they're now nearby in Hi-Def!
These movies are playable on most viewing devices including iPod, PDA (HandHelds), PC, DVD & DivX players.
There are definitely no limits. Download as much as you penury with incredibly high speeds. No additional software is required!
Really click on a tie, download a cinema and care for it on your favorite player.

[size=4][url=http://pittsburghmom.com/members/Pokimon2010/default.aspx]Sign Up[/url] today and forget about buying or renting DVDs offline. [/size]


[url=http://movies.aoaoaxxx.ru/][img]http://s43.radikal.ru/i102/0910/9e/0ff505c137e0.jpg[/img][/url]





























[url=http://pittsburghmom.com/members/Pokimon2010/default.aspx][b]TOP 40 BEST Movies:[/b][/url]
Kiss of the Dragon
Ghost
Blood Car
Hard Luck
Secret Life of Bees, The
Revolver
Replicant
Fight Club
Fighting Tommy Riley
Star Trek VI: The Undiscovered Country
Beverly Hills Chihuahua
Pacific Heights
Dragonfly
Land of the Lost
Matador, The
Bleach: Memories of Nobody
Michael
Blood and Chocolate
Dead Pool, The
Seraphim Falls
Proof of Life
1941
Sunshine
Godsend
Cook, The
Armageddon
Fear and Loathing in Las Vegas
More to Love
Superman: Doomsday
Brother Bear 2


[url=http://navaly.org/members/klimperehodov7.aspx]Merlin and the Book of Beasts [/url]
[url=http://airlinemanpower.com/communityserver/members/rustamsavastee.aspx]In a Spiral State [/url]
[url=http://rfidguru.eu/members/nadzhiblozhnikov.aspx]Mummy, The [/url]
[url=http://blogs.mynd.ath.cx/members/kornejvernachev.aspx]Net 2.0, The [/url]
[url=http://navaly.org/members/klimperehodov7.aspx]Curse of the Golden Flower [/url]
[url=http://rfidguru.eu/members/nadzhiblozhnikov.aspx]Hellbound: Hellraiser II [/url]
[url=http://forum.fscp.org/members/abdulvahabsko.aspx]Romeo and Juliet [/url]
[url=https://www.nbhope.org/members/artemijstepiki.aspx]Kidulthood [/url]
[url=http://nsigcommunity.com/members/ahdjacjuk10.aspx]Crimson Tide [/url]
[url=http://antonietasofia.com/members/pantelejmonste.aspx]Ice Age [/url]

Анонимен каза...

много интересно, благодаря